Μεταφορτώστε τις σημειώσεις Ανάλυση της Συμπεριφοράς 2 - Κεφάλαιο 5

 Με χαρά ανακοινώνουμε τη διεξαγωγή του 3ου Συνεδρίου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο  Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Δεκεμβρίου 2017, υπό την αιγίδα του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο Συνέδριο με την παρουσίαση  μιας θεωρητικής ή ερευνητικής εργασίας στην ανάλυση συμπεριφοράς (είτε προφορικής, είτε αναρτημένης), ή μιας συμπεριφοριστικής ανάλυσης κλινικής περίπτωσης ή με την ενεργό παρακολούθηση και συζήτηση των εργασιών του  Συνεδρίου.

Σύμφωνα με τους σκοπούς της  Ελληνικής Κοινότητας Ανάλυσης Συμπεριφοράς, μεταξύ των οποίων είναι η προαγωγή της  Πειραματικής και Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συμπεριφοράς στην ελληνική γλώσσα, οι περισσότερες εργασίες του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν στα ελληνικά.

 

 

Σημαντικές ημερομηνίες

    • Λήξη προθεσμίας υποβολής παρουσιάσεων:
      Κυριακή 29 Οκτωβρίου. (Δεν θα υπάρξει παράταση υποβολής).
    • Ενημέρωση απόφασης αποδοχής ή απόρριψης των προτάσεων προς παρουσίαση, έως Κυριακή 5 Νοεμβρίου.

 Είδη παρουσιάσεων

Βοήθεια για την έκφραση αρχών και όρων της ανάλυσης συμπεριφοράς στα ελληνικά βρίσκεται στο λεξικό που διατίθεται διαδικτυακά (σε μορφή pdf και αναζήτησης) στην ιστοσελίδα της Κοινότητας.
Όλες οι εργασίες του Συνεδρίου αναμένεται να έχουν άμεση σχέση με τη θεωρητική, πειραματική ή εφαρμοσμένη ανάλυση συμπεριφοράς.
Υπάρχουν τρία είδη παρουσιάσεων:

Α. Προφορικές παρουσιάσεις
Οι προφορικές παρουσιάσεις θεωρητικών ή ερευνητικών εργασιών θα διαρκούν 20 λεπτά με 10 ακόμα λεπτά για συζήτηση. Θα υπάρχει η  δυνατότητα οπτικοακουστικής υποστήριξης μέσω υπολογιστή PC με VGA ή HDMI output.
Οι ομιλητές παρακαλούνται να παραδώσουν τις διαφάνειες της  παρουσίασης τους στον τεχνικό, πριν από τη συνεδρίαση στην οποία θα μιλήσουν. Ανάλογα με τις ανάγκες του προγραμματισμού, η  επιστημονική επιτροπή μπορεί να ζητήσει από τον ομιλητή να παρουσιάσει την εργασία σε αναρτημένη μορφή (poster).
Παραδείγματα προφορικών παρουσιάσεων από το 1ο Συνέδριο της Κοινότητας,  μπορείτε να δείτε στο YouΤube κανάλι της Ελληνικής Κοινότητας Ανάλυσης Συμπεριφοράς.

Β. Αναρτημένες παρουσιάσεις (poster)
Οι αναρτημένες παρουσιάσεις του Συνεδρίου γίνονται ταυτόχρονα σε ένα ενιαίο χώρο σε μία ξεχωριστή συνεδρίαση που θα διαρκέσει 2 ώρες. Οι συμμετέχοντες σε αυτή, παρουσιάζουν μία περίληψη της έρευνάς τους σε μορφή αφίσας (Poster) συμπεριλαμβάνοντας μία εισαγωγή, τη μέθοδο, τα αποτελέσματα (συνήθως με γραφική παράσταση) και τη συζήτηση. Οι     σύνεδροι θα μπορούν να διαβάζουν τις εργασίες και να θέτουν ερωτήσεις ή σχόλια στους ερευνητές. Οι αναρτημένες παρουσιάσεις θα έχουν  διαστάσεις περίπου 120 cm ύψος και 90 cm μήκος.
Διαθέσιμα υποδείγματα αφισών μπορούν να βρεθούν στο διαδίκτυο

Γ. Ανάλυση κλινικής περίπτωσης
Οι αναλύσεις κλινικών περιπτώσεων θα παρουσιάζονται προφορικά σε   ειδικά συμπόσια και θα διαρκούν 10 λεπτά,  με 10 λεπτά επιπλέον για συζήτηση. Παρουσιάσεις σχετικά με οποιαδήποτε μορφή προβληματικής συμπεριφοράς θα γίνονται δεκτές (π.χ. αυτισμός, νοητική υστέρηση, κατάθλιψη, άγχος κ.λπ.), αρκεί να βασίζονται στις αρχές καθορισμού συμπεριφοράς που χαρακτηρίζουν την προσέγγισή μας. Το βασικό   θέμα των παρουσιάσεων θα είναι ένα φαινόμενο συμπεριφοράς-περιβάλλοντος (π.χ. επιθετικές δράσεις, απόκτηση διακρίσεων,  αλλαγή συναισθηματικών αντιδράσεων) και όχι η αποτελεσματικότητα ενός  εμπορικού πακέτου παρέμβασης ή ενός συγκεκριμένου φορέα.

Παραδείγματα αναλύσεων κλινικών περιπτώσεων από το 1ο Συνέδριο της Κοινότητας,  μπορείτε να δείτε στο YouTube κανάλι της Ελληνικής Κοινότητας Ανάλυσης Συμπεριφοράς.

Κατεβάστε την 1η ανακοίνωση

ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: www.behaviorism.panteion.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:  behavioranalysispanteion at gmail.com

Μεταφορτώστε τις σημειώσεις Ανάλυση της Συμπεριφοράς 2 - Κεφάλαιο 4

Μεταφορτώστε τις σημειώσεις και τις ερωτήσεις  για το μάθημα "ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ I"

Με χαρά ανακοινώνουμε τη διεξαγωγή του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Κοινότητας Ανάλυσης Συμπεριφοράς.
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Νοεμβρίου 2015, υπό την αιγίδα του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Μπορείτε να δείτε τα βίντεο από τις παρουσιάσεις του συνεδρίου στο κανάλι της Ελληνικής Κοινότητας Ανάλυσης Συμπεριφοράς στο YouTube


Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου